Gjigandi farmaceutik amerikan Johnson&Johnson ka rritur parashikimin vjetor të fitimit dhe konfirmoi se pret që këtë vit të fitojë 2.5 miliardë dollarë të ardhura nga shitjet e vaksinave të coronavirusit.

Në fillim të këtij viti, J&J u përball me probleme me prodhimin e vaksinave në objektin e Baltimore dhe u detyrua të shkatërrojë miliona doza, të vonojë dërgesat dhe të përgjysmojë prodhimin vjetor të synuar në 500 deri në 600 milionë doza.

Vaksina e saj tani përdoret shumë më pak në Shtetet e Bashkuara, megjithëse dikur u shpall një mjet i rëndësishëm në luftën kundër pandemisë në zona të vështira për t’u arritur, veçanërisht duke pasur parasysh faktin se njerëzit vaksinohen vetëm me një dozë.

Reklama

Konkurrentët Moderna dhe Pfizer, nga ana tjetër, po nënshkruajnë kontrata për shpërndarjen e dozave të treta vitin e ardhshëm, por edhe në një afat më të gjatë. J&J rriti të ardhurat me 10.7 për qind në tremujorin e tretë, në 23.3 miliardë dollarë.

Reklama

Fitimi neto u rrit me 3.2 për qind, në 3.67 miliardë dollarë. Fitimet për aksion u rritën tre për qind, në 1.37 dollarë. Ndarja e ilaçeve rriti të ardhurat në tremujorin e tretë me 13.8 për qind, në 13 miliardë dollarë, dhe të ardhurat nga shitjet e vaksinave ishin vetëm 502 milion dollarë. Në nëntë muajt e parë, ai arriti në 766 milionë dollarë.

Reklama

Të ardhurat e pajisjeve mjekësore u rritën tetë për qind në 6.64 miliardë dollarë pasi fillimi i operacioneve në hip dhe gju dhe procedurat e tjera të urgjencës zbutën efektet e kërkesës së dobët për pajisje mjekësore të përdorura në sporte dhe trajtime të shtyllës kurrizore.

Kompania rriti vlerësimin e fitimeve vjetore për aksion nga 9.60 dollarë në 9.70 dollarë në 9.77 dollarë në 9.82 dollarë. Ata konfirmuan një vlerësim të korrikut se shitjet e vaksinave duhet të jenë 2.5 miliardë dollarë, që do të thotë se duhet të jetë më shumë se dy herë më e lartë në tre muajt e fundit të këtij viti sesa ishte në nëntë muajt e parë të këtij viti.

Reklama
Reklama

Të ardhurat totale pritet të jenë 94.1 miliardë dollarë në 94.6 miliardë dollarë këtë vit, vlerëson J&J. /Telegrafi/