Edhe pse katalogu i gjobave nuk i njeh stinë, ekzistojnë disa rregullore posaçërisht për akullin dhe borën. Ata që nuk i ndjekin ata mund të presin ndëshkime të rënda.

Gomat e duhura, ndriçimi i saktë – këto janë të detyrueshme për ta bërë makinën tuaj më të sigurt në akull dhe dëborë sa më të sigurt që të jetë e mundur. Dhe ka rregullore të tjera që automobilistët duhet të respektojnë, veçanërisht në muajt e dimrit.

Dritaret dhe pasqyrat e jashtme në makinë, për shembull, duhet të pastrohen mirë në mot të akullt.

Për më tepër, automjetet duhet të pastrohen plotësisht nga bora. Përndryshe ekziston rreziku i gjobitjes.

Një targë e mbuluar nga dëbora gjobitet, po ashtu nëse xhami nuk është pastruar plotësisht pason gjoba, dhe madje nëse çatia e automjetit është e mbuluar me dëborë, po ashtu gjobitet shoferi i automjetit, transmeton Telegrafi.

Në rastin e shikimit të kufizuar, zakonisht zbatohet e rregulli i mëposhtëm: shpejtësia = dukshmëria. Pra, nëse mund të shihni vetëm 50 metra, atëherë nuk ju lejohet të vozisni më shumë se 50 km / orë.

Nëse mjegulla është edhe më e trashë, vozitni më ngadalë në përputhje me rrethanat. Gjithashtu, jini të gatshëm të frenoni në çdo kohë dhe të mbani një distancë të mirë nga automjeti para.

Cilat drita duhen ndezur?

Nëse kushtet e shikueshmërisë e kërkojnë atë (d.m.th. në muzg ose në errësirë), dritat e shkurtra duhet ndezur dhe ato të mjegullës. Dritat e mjegullës vlejnë edhe nëse gjatë ditës shiu ose reshjet e borës kufizojnë pamjen. /Telegrafi/