Apple së shpejti do të zbulojë gjeneratën e ardhshme të sistemit operativ iPhone në formën e iOS 12 i cili, me sa duket, do të ndryshojë iPhone në zëvendësimet kryesore.

Sipas burimeve të The Information, Apple është duke punuar në një tipar në iOS 12 që do të lejojë përdorimin më të gjerë dhe më të zgjuar të sistemit të saj NFC pa kontakt.

NFC-ja e re do të jetë në gjendje të punojë me aplikacione edhe kur telefoni është i bllokuar. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni iPhone tuaj si një çelës derësh duke prekur për hyrje – pa pasur nevojë të hapni një aplikacion.

Sistemet e tanishme shpesh përdorin Bluetooth dhe mund të lejojnë përdorim të ngjashëm, por kërkojnë që aplikacioni të jetë i hapur në telefonin tuaj – gjë që e mposht objektin e përdorimit për të bërë më të lehtë dyert e hapjes.

Burimi pohon se Apple tashmë është duke testuar këtë sistem rreth kampusit të tyre me stafin duke përdorur iPhone e tyre për të zhbllokuar dyert dhe për të fituar çasje.

Prisni që Apple të zbulojë këtë dhe shumë më tepër rreth iOS-it në Konferencën e saj Zhvillimore Botërore, WWDC, muajin e ardhshëm.