Përditësimi rregullon dy dobësi kritike të sigurisë që tashmë mund të shfrytëzohen në mënyrë aktive.

Përditësimi tjetër do të vijojë vetëm një javë pasi Apple lëshoi ​​versionin më të madh në iOS 14.5.

Këtë herë janë rregulluar “dy vrima kritike” të sigurisë, transmeton Telegrafi.

Meqenëse, sipas Apple, dobësitë mund të shfrytëzohen tashmë në mënyrë aktive, azhurnimi i iOS 14.5.1 dhe iPadOS 14.5.1 duhet të kryhet sa më shpejt të jetë e mundur.

Prekshmëria tashmë mund të shfrytëzohet

“Vrimat e sigurisë” ndikojnë në WebKit. Ky është motori prapa shfletuesit Safari. Sulmuesit mund të përdorin dobësinë e WebKit për të ekzekutuar kodin arbitrar në pajisjet e prekura.

Dhe më këtë preken iPhone 6S ose pajisjet më të reja, të gjitha modelet iPad Pro, iPad Air 2 ose pajisjet më të reja, iPad i gjeneratës së 5-të ose pajisjet më të reja, iPad Mini i brezit të 4-të dhe iPod touch-i i fundit.

Përditësimi për iPhone është me madhësi rreth 100MB dhe duhet të jetë i disponueshëm menjëherë për modelet e përmendura. /Telegrafi/