Intuita është këtu pa ndonjë shkas, vetëm se ndonjëherë mund të interpretohet gabimisht.

Psikologët besojnë që instinkti pikërisht është përgjigje e lindur që na tërheq vërejtjen para se truri ynë vërtet të njohë dhe të përpunojë situatën, pastaj të propozojë reagimin e duhur, transmeton Telegrafi.

Sa herë keni dëgjuar zërin tuaj të brendshëm? Sa herë keni pasur besim në mençurinë tuaj të brendshme? Aq herë sa keni hequr dorë nga dëgjimi dhe besimi në udhëheqjen e cila brenda jush është shfaqur, aq herë e keni refuzuar intuitën tuaj.

Secili nga ju posedon aftësinë e përjetimit intuitiv të botës. Kjo është ajo “ndjenja” të cilin çdokush e ka, mirëpo rrallë herë e dëgjon. Të gjithë e injorojnë dhe e kuptojnë sipërfaqësisht. Kujtohuni vetëm sa herë i keni thënë vetes: “Au, e kam ditur! Përse nuk e dëgjova?!

Secilën herë ju nuk i keni besuar vetes, nuk keni arritur t’i zbërtheni se çka ju rekomandon jeta. Megjithatë, perceptimi intuitiv duhet të “fluturojë” nga grumbulli i burimeve të tjera të informacioneve të cilat ju sillen në kokë.

Mbajeni në mend, intuita kurrë nuk gabon edhe pse interpretimi juaj për intuitën mund të jetë i gabueshëm.

Kur ndiheni intuitivisht, shpesh i besoni asaj ndjenje, sepse vetëm ashtu do të vëreni dallimin midis pasojave të intuitës dhe mendjes së shëndoshë. /Telegrafi/