Kur është fjala për ndershmëri në vendin e punës, disa profesione kanë një reputacion më të mirë se të tjerët.

Për shembull, disa njerëz mund të vënë në dyshim ndershmërinë ose etikën e mjekut kur bëhet fjalë për një diagnozë ose fajin e shitësit kur një makinë e blerë rishtazi prishet në rrugë.

Kjo e shtron pyetjen: cilat profesione kanë besimin e fituar të amerikanëve më së shumti dhe më pak sot?

Kështu, sipas një shkrimi, përcjell Telegrafi, Gallup u zhyt në këtë çështje dhe publikoi një sondazh interesant në lidhje me ndershmërinë dhe standardet etike në vendin e punës në fund të dhjetorit.

Dhe si rezultat doli se edhe një herë, infermierët janë në krye të ligës së ndershmërisë dhe ata kanë qenë aty për 17 vjet me radhë.

Madje, profesionet mjekësore në përgjithësi fitojnë nivele të larta besimi mes publikut dhe 84 për qind e amerikanëve vlerësojnë ndershmërinë dhe standardet etike të infermierëve si të larta ose shumë të larta.

Mjekët dhe farmacistët gjithashtu kanë bërë mirë në listën e ndershmërisë me 67 dhe 66 për qind duke vendosur një nivel të lartë besimi në secilin profesion respektivisht.

Gjithashtu, pavarësisht nga polemikat rreth vrasjeve nga policia dhe zbatimit të ligjit, 54% e amerikanëve ende i shohin zyrtarët e policisë si të ndershëm dhe etikë, ndërsa 13% u dhanë atyre një vlerësim të ulët.

Ndërsa anëtarët e Kongresit janë në pjesën e poshtme të tabelës së ndershmërisë me 58% të publikut të SHBA duke thënë se ata kanë nivele të ulëta / shumë të ulëta të ndershmërisë dhe standardeve etike.

Shitësit e makinave janë gjithashtu një nga profesionet më pak të besuara në Amerikë, me vetëm 8% të njerëzve që i shohin ata si të ndershëm dhe etikë. /Telegrafi/