Një iluzion optik mahnitës pretendon se ju bën të mos dalloni ngjyrat me shikuesit që sfidohen të shikojnë imazhin gjatë një testi që zgjat 50 sekonda.

Një TikTok-er ndau iluzionin në një video që ka grumbulluar gati dy milionë shikime.

Seany, i cili njihet si @seandoesmagic në TikTok, i udhëzoi shikuesit të shikonin në qendër të një imazhi që ka katër blloqe ngjyrash.

“Unë do t’ju bëj daltonist”, thotë Seny në klip. Ai thotë të shikoni në qendër të imazhit dhe “përpiquni të mos i mbyllni sytë”. “Ajo që do të ndodhë është se ju do të vazhdoni të shikoni në qendër. “Vazhdoni të përqendroheni dhe të fokusoheni në imazhin, dhe më pas ngjyrat do të ndryshojnë”, tha Seny. Krijuesi i përmbajtjes tha se imazhet do të bëhen bardh e zi ndërsa shikoni.

Dhe me goditjen e gishtit të Seanit, imazhi në ekran ndryshon me atë që thotë “tani duhet të duket si një ngjyrë vërtet e çuditshme, pastaj duhet të zbehet ngadalë në bardh e zi”.

@seandoesmagic

the colorblind magic optical illusion 🤭 #magictrick #opticalillusion #color

♬ original sound – Seany

Iluzioni optik ngjalli debat në pjesën e komenteve pasi disa njerëz përpiqeshin të kuptonin se si u mashtruan nga truku vizual.

“A jam unë i vetmi që shoh ngjyrat pastel”, komentoi një përdorues. Shumë të tjerë thanë se panë gjithashtu pastel në vend të bardhë e zi. /Telegrafi/