50 minatorë të rinj kanë hyrë në grevë në horizontin e 11-të të minierës së Trepçës në Stan Terg, kjo për shkak se ka indikacione se konkursi i pranimit të tyre do të anulohet.

Lajmin e ka konfirmuar drejtori gjeneral i Trepçës, Bastri Ibrahimi.

Aktualisht në minierën e Stan Tergut ndodhet zëvendëskryeministri Haki Abazi dhe drejtori gjeneral, Bastri Ibrahimi, të cilët janë duke biseduar me minatorët e rinj për t’i bindur ata që ta ndërpresin grevën, raporton Kosovapresst.

Greva ka nisur në ora 08:00 të mëngjesit dhe minatorët janë të vendosur të vazhdojnë grevën .

Është një grup tjetër i qytetarëve që kishin konkurruar në këtë konkurs dhe nuk janë pranuar, të cilët kanë protestuar për disa ditë para minierës së Trepçës.

Ata javën e kaluar kanë pasur takim me kryeministrin Albin Kurti, i cili u ka premtuar anulimin e konkursit.  /Telegrafi/

Foto: Ilustrim