Jerry Paros nga Shtete e Bashkuara, ka dhënë një intervistë për revistën Nature, për studimin lidhur me detektimin e hershëm të tërmeteve, duke mbledhur të dhëna nga aktiviteti në tabanin e detit.

Mirëpo, shikuesit e fotografive nuk janë marrë më hulumtimin e tij, por me qenin që shikonte në dritare, transmeton Telegrafi.

Pronari krenar me qenin, e mbanë imazhin në kornizë

“Qeni po studion lëvizjet e ketrave dhe ndikimin që kanë ndryshimet e tyre, në parashikimin e aktivitetit seizmik”, është një nga komentet e shumta lidhur me rastin.

Nuk mungojnë fjalët e këndshme për kafshën, e cila ndodhet edhe në fotografinë e vendosur në kornizë, por shumë pak njerëz janë fokusuar në studimin e tij të rëndësishëm. /Telegrafi/