LAJMI I FUNDIT:

Hulumtimi mbi numrin e partnerëve intimë gjatë jetës, prijnë turqit

Hulumtimi mbi numrin e partnerëve intimë gjatë jetës, prijnë turqit
(Foto: Pexels)

Edhe pse seksi zakonisht është një temë e rezervuar për dhomën e gjumit, vitet e fundit është bërë gjithnjë e më shumë i përfolur në përpjekje për ta normalizuar atë.

Ka shumë njerëz që kanë shumë partnerë seksualë gjatë jetës së tyre, ndërsa hulumtimet kanë treguar se një person mesatar ka nëntë partnerë seksualë gjatë gjithë jetës, me shifra mbi këtë temë që mblidhen vazhdimisht nga Statista që nga viti 2005.

Megjithëse një person mesatar global mund të ketë nëntë partnerë, numri mesatar i partnerëve seksualë mund të ndryshojë ndjeshëm nga vendi në vend, pasi normat kulturore mund të kenë një ndikim të rëndësishëm në numrin e njerëzve me të cilët dikush kryen marrëdhënie seksuale.

Si duken meshkujt, të cilët kanë më shumë partnere seksuale?
Lexo po ashtu Si duken meshkujt, të cilët kanë më shumë partnere seksuale?

Qytetarët turq kanë numrin më të madh të partnerëve seksualë gjatë jetës së tyre. Mesatarisht një individ në Turqi ka 14 partnerë seksualë.

(Foto: Pexels)

Ka disa vende të tjera ku njerëzit kanë mesatarisht 13 ose më shumë partnerë seksualë gjatë jetës së tyre. Ato përfshijnë Islandën, Zelandën e Re dhe Australinë. Edhe pse në këto vende ka njerëz që nuk kanë aq shumë partnerë seksualë, këto shifra përfaqësojnë një mesatare.

Sa është numri ideal i PARTNERËVE SEKSUALË?  
Lexo po ashtu Sa është numri ideal i PARTNERËVE SEKSUALË?  

Nga ana tjetër, ka disa vende ku njerëzit priren të mos kenë shumë partnerë seksualë. Në Indi, një person mesatar ka vetëm tre partnerë seksualë gjatë jetës së tyre. Kjo mund të jetë për shkak se ka rregulla strikte martesore në Indi që këta njerëz ndjekin.

(Foto: Pexels)

Ka disa vende të tjera ku njerëzit kanë gjithashtu shumë pak partnerë seksualë. Njerëzit që jetojnë në Hong Kong, Vietnam dhe Kinë priren të kenë më pak se katër partnerë seksualë gjatë jetës së tyre.

Femrat atraktive kanë më pak partnerë seksualë: Hulumtimi ka zbuluar shkakun!
Lexo po ashtu Femrat atraktive kanë më pak partnerë seksualë: Hulumtimi ka zbuluar shkakun!

Kosova dhe Shqipëria nuk janë përfshirë në këtë hulumtim, ndërsa nga vendet e rajonit ndodhet Kroacia me një numër mesatar prej shtatë partnerësh gjatë gjithë jetës. /Telegrafi/

(Foto: Statista)