Kompania japoneze, Honda ka zbuluar SUV-in e parë elektrik për tregun kinez, si dhe tre koncepte të reja që do të rezultojnë në prodhimin e makinave gjatë pesë viteve të ardhshme.

Honda planifikon të tregtojë 10 vetura elektrike, të cilat do të mbajnë etiketën e re të serisë N:N. Këto automjete do të mbërrijnë në pesë vitet e ardhshme, dhe disa prej tyre do të shfaqen në tregje të tjera jashtë Kinës.

Etiketa “e” i referohet markës elektronike të Honda: Teknologjia, ndërsa “N” përfaqëson fjalët “tani” dhe “tjetër”. Dy modelet e para e:N, e:NS1 dhe e:NP1 janë “vëllezër” të bazuar në modelin HR-V, dhe do të mbërrijnë në treg në pranverën e vitit 2022.

Reklama

Modelet e serisë N:N do të përdorin një platformë të zhvilluar posaçërisht për automjetet elektrike, dhe është një version i zgjeruar i platformës Honda E që do të ofrojë një “përvojë vozitje sportive dhe emocionuese”.

Reklama

E:NS 1 dhe e:NP1 janë versione të avancuara të e:Prototype SUV që Honda zbuloi në Motor Show në Pekin 2020. Modelet e prodhimit do të kenë pesë dyer, si dhe veçori që do të theksojnë më tej lidhjen me modelin HR-V.

Honda ende nuk ka publikuar detaje teknike për dy modelet e reja të prodhimit, as për tre konceptet.

Modelet e reja elektrike deri më tani janë konfirmuar vetëm për tregun kinez, por sigurisht që ka plane që “modelet e eksportit global të serisë N:N të zhvilluara dhe prodhuara në Kinë, të cilat do t’i japin vlerë të re më shumë klientëve në të gjithë botën. /Telegrafi/

Reklama