Prokuroria Themelore në Pejë, ka ngritur aktakuzë kundër Asim Cenaj për shkak të dyshimit se ka kryer veprën penale “Nxitja e urrejtjes, përçarjes ose mos durimit kombëtar, racor, fetarë apo etnik”.

Lidhur me këtë aktakuzë ka reaguar Kryesia e Lidhjes së Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan.
Përmes një njoftimi për media LHK “Ali Hardi” ka shprehur shqetësimet lidhur me aktakuzën ndaj zyrtarit të Komunës së Deçanit, Asim Cenaj.

“LHK “Ali Hadri” dega në Deçan, benë thirrje për tërheqjen e kësaj aktakuze, ngase Asim Cenaj, nuk e ka shkelur ligjin me rastin e debatit të tije që na zhvilluar vitin që shkoj në Deçan.

Një person nga rajoni i Dukagjinit akuzohet për nxitje të urrejtjes Një person nga rajoni i Dukagjinit akuzohet për nxitje të urrejtjes

LHK “Ali Hadri” dega në Deçan, me këtë rast thekson dhe i konfirmon Prokurorisë se shtetit se asnjë serb nuk ka vend në Kosovës, duke e pasur parasysh se ata kanë kryer gjenocid në Kosovë gjatë luftës se fundit për çlirimin e vendit me 1998-1999”, thuhet në njoftim.

Më tej në njoftim është theksuar se lojnat e sistemit të drejtësisë se Kosovës janë të papranueshme.

“Asim Cenaj më të drejtë ka folur dhe kjo mbështet të te drejtën e lirës dhe shprehjes. Ai ka shprehur mllefin e tije prej një djali dhe familjari që ka me dhjetëra atë zhdukur në familjen e tije.

Duke u nisë nga shumë fakte që zyrtarët e lartë serb e posaqërisht ata të Manastirit të Deçanit, me sa e sa herë kanë bere deklarata urrejtëse ndaj shqiptarëve, atëherë pse Prokuroria e shtetit tonë nuk ngre padi kundër Sava Janjiçt, i cili me qindra here ka bere thirrje kundër shqiptarëve”, theksohet në njoftim.

LHK “Ali Hadri” dega në Deçan, konsideron se kjo aktakuzë kundër Asim Cenaj, është një lojna e ndyre e prokurorisë e cila është e ndikuara nga qarqe të caktuar serbe./Telegrafi/