LAJMI I FUNDIT:

HEW SELVIN MAUBERLY (IX) ZOTI NIXON

HEW SELVIN MAUBERLY (IX) ZOTI NIXON

Poezi nga: Ezra Pound
Përktheu: Fadil Bajraj

Në kabinën e praruar të jahtës së tij
Zoti Nixon më këshilloi me dashamirësi si të përparoj
Me sa më pak mund. “Kij parasysh recensentët, merri me të mirë.”


“Isha i varfër siç je ti;
Kur ia fillova, natyrisht, mora
Paradhënie, së pari pesëdhjetë”, tha z. Nixon,
Më dëgjo, mbaje një rubrikë në gazetë
Makar edhe të punosh kot.

Bëju lajka recensentëve. Nga pesëdhjetë arrita në treqind
Brenda tetëmbëdhjetë muajsh;
Halë në sy më kishte
Zoti Dundas.

Kurrë s’përmenda njeri veç kur doja
Gjërat e mia t’i botoja.
Kjo është këshilla më e mirë, e sa i përket letërsisë
Ajo njeriut s’i ofron kolltuk.

Dhe askush s’mund ta dallojë, në shikim të parë, kryeveprën.
Dhe çoji duart nga vargjet, biri im,
Se kush hairin s’ua pa.
…………………………………………………………………….
Më pati këshilluar dikur një mik i Blugramit:
Zor është të mbetesh ujk në mesin e dallkaukëve.
Mbaje mend.
“Të nëntëdhjetat” njësoj si ti provuan
Dhe dështuan, se hair nuk ka prej kësaj pune.

Në trend Kultura

Më shumë
“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

Kulture
NË MUNDSH

NË MUNDSH

Poezi
Thënie të Immanuel Kantit: Mosmirënjohja është thelbi i poshtërsisë

Thënie të Immanuel Kantit: Mosmirënjohja është thelbi i poshtërsisë

NËSE

NËSE

Poezi
Julia Margaret Cameron dhe Francesca Woodman: Portretet për të ëndërruar

Julia Margaret Cameron dhe Francesca Woodman: Portretet për të ëndërruar

Fotografia
UNË JAM

UNË JAM

Kalo në kategori