A ishte grushti i shtetit një regji e luajtur nga Erdogan? Akuza vjen nga njëri prej parlamentarëve më të vjetër të Ankarasë, ish-sekretari i partisë republikane dhe personazh shumë i njohur në politikën turke.

Këto janë fjalët e para të Erdoganit në konferencë shtypi dhe në Twitter Këto janë fjalët e para të Erdoganit në konferencë shtypi dhe në Twitter

Deniz Baykal, ka deklaruar duke ngritur një sërë pyetjesh se si është e mundur që një puc i mirëorganizuar të mund të dështonte në aq pak orë si asgjë të mos ishte? Ose më mirë, sikur të ishte fiks një blof?

Përmes një postimi në Twitter ai ka lëshuar një akuzë shumë të rëndë ndaj presidentit Erdogan, përcjell Panorama.

Momenti i dorëzimit të ushtarëve turq (Video) Momenti i dorëzimit të ushtarëve turq (Video)

Ai e akuzon të parin e shtetit turk se ishte ai regjisori i asaj që ndodhi mbrëmë, me qëllim që të realizonte reformën kushtetuese për të rritur kompetencën e tij dhe për të pasur fuqi ekzekutive.

Sipas tij, tentativa për grusht shteti ishte pikërisht mjeti me të cilin presidenti do të zgjerojë kompetencat e tij.

Të gjitha lajmet rreth grushtshtetit në Turqi Të gjitha lajmet rreth grushtshtetit në Turqi