Ish-kryeministri Nikolla Gruevski ka uruar 23 tetorin – Ditën e Luftës Revolucionare të Maqedonisë, ditën e krijimit të Organizatës Revolucionare Maqedonase.

Në vazhdim postimi i Gruevskit në Facebook:

Në frymën e këtij mendimi të filozofit të njohur gjerman Friedrich Nietzsche, ju uroj të gjithë qytetarëve festën kombëtare të Maqedonisë, 23 tetorin, ditën e luftës revolucionare maqedonase, ditën kur u formua organizata revolucionare maqedonase në vitin 1893.

Në këtë festë të madhe maqedonase që simbolizon fillimin, hedhjen e themeleve të luftës revolucionare maqedonase, ose takimin e parë të përbashkët të të gjashtë themeluesve të organizatës revolucionare maqedonase ku verbalisht bien dakord për formimin e Organizatës dhe qëllimet dhe parimet e saj në të cilën do të funksionojë dhe njëkohësisht si bashkëkohës i kohës së sotme të rrjetëzimit të madh, sfidave, presioneve dhe shantazheve të fqinjit tonë lindor në rrugën e Maqedonisë drejt BE-së, me të cilën po përballet shteti maqedonas dhe populli maqedonas, po ju kujtoj edhe disa mendime të filozofit Friedrich Nietzsche;

Reklama
Reklama

“Do të ketë gjithmonë gurë në rrugën përpara.” Ata do të jenë gurë pengese ose gurë shkallësh; gjithçka varet nga mënyra se si i përdorni ato”.

“Ndonjëherë njerëzit nuk duan të dëgjojnë të vërtetën sepse nuk duan që iluzionet e tyre të shkatërrohen”.