Zëvendëskryeministri në Qeverinë e re të Maqedonisë së Veriut, Artan Grubi, në një intervistë për “Abc News” ka komentuar takimin që po zhvillohet në SHBA mes Kosovë dhe Malit të Zi.

Grubi në fjalën e tij është shprehur ndër të tjera se shpreson që drejtuesit e delegacioneve Avdulla Hoti dhe Aleksandër Vuçiç të arrijnë një marrëveshje mes tyre, kjo ka një rëndësi të veçantë për të gjithë rajonin.

Ndër të tjera ai ka theksuar se është e rëndësishme që të arrihet një marrëveshje kompromisi mes dy vendeve kjo do të sillte dhe paqen e munguar në rajon.

Këto janë pikat e marrëveshjes të nënshkruar mes Kosovës dhe Serbisë në Shtëpinë e Bardhë Këto janë pikat e marrëveshjes të nënshkruar mes Kosovës dhe Serbisë në Shtëpinë e Bardhë

“Dialogu mes Prishtinës dhe Beogradit është i mirëpritur dhe i përshëndetur nga ne dhe inkurajojmë palët që të arrijnë një marrëveshje për veten dhe për Evropën Juglindore dhe Ballkanit Perëndimor për të sjellë paqen në rajon. Është për tu përshëndetur ndihmë e BE dhe e SHBA në të gjithë këtë iniciativë duke inkurajuar dy vendet Serbinë dhe Kosovën që të marrin shembull e Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë, nga ne që bëmë dhe mbylljen e çështjes së emrit duke bërë të mundur hapjen e dyerve drejt BE-së dhe NATO-s, ndaj shpresoj që Kosova dhe Serbia të zgjidhin çështjen mes tyre me njohje reciproke”, tha Grubi.