0Shares

Google po planifikon të prezantojë një tipar të ri  që bllokon reklamat në versionet mobile dhe desktop të shfletuesit të saj Chrome. Të paktën kështu janë deklaruar për Wall Street Journal njerëz të afërt me planet e kompanisë.

Bllokuesi i reklamave do të aktivizohet me parazgjedhje brenda Chrome dhe do të filtrojë disa lloje të reklamave në internet që konsiderohen se ofrojnë eksperienca të gabuara për përdoruesit. Google mund ta lansojë funksionin brenda disa javësh, thuhet në raport.

Llojet e papranueshme të reklamave do të ishin ato të përcaktuara kohët e fundit nga Koalicioni për Reklama Më të Mira, një grupi në industri që lëshoi një listë të standardeve të reklamave.

Sipas këtyre standardeve, formatet e reklamave si p.sh. reklamat pop-up, reklamat automatike me video  reklama të shëndosha dhe ‘prestigjioze’ me kohëzgjatjen e numërimit llogariten të jenë “nën një prag të pranueshmërisë së konsumatorit”.

Google gjithashtu mund të zgjedhë të bllokojë të gjitha reklamat që shfaqen në faqet me reklama të rreme, në vend të reklamave individuale që janë ofenduese.

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)