LAJMI I FUNDIT:

Gjykata Supreme në Maqedoni, diskutim mbi mënyrën e shkarkimit të krerëve të saj

Gjykata Supreme në Maqedoni, diskutim mbi mënyrën e shkarkimit të krerëve të saj

Kryetarja e Gjykatës Supreme do të hap diskutim të përgjithshëm mbi zbatimin e Nenit 72 nga Ligji mbi Këshillit Gjyqësor që i referohet ankesës së gjykatësve të shkarkuar në cilësinë e kryetarit të Gjykatës Supreme.

Dispozitat aktuale mundësojnë fazë ankimimi edhe pas vendimit të Supremes. Me ndryshimet e parapara, pretendohet që fjala e Gjykatës Supreme të jetë fjala e fundit dhe procedura të mbyllet me vendimin e Këshillit për ankesa në kuadër të Gjykatës Supreme. Sipas kryetares së Supremes, Besa Ademi kjo bëhet me qëllim zbatimin e Kushtetutës dhe standardeve të Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut. /Alsat.mk


Në trend Lajme

Më shumë
“Hija” e Zelenskyt, kush është shoku i fëmijërisë që e ruajti edhe në Tiranë

“Hija” e Zelenskyt, kush është shoku i fëmijërisë që e ruajti edhe në Tiranë

Lajme
I arrestuar në Serbi, Hasan Dakaj në gjendje të rëndë shëndetësore

I arrestuar në Serbi, Hasan Dakaj në gjendje të rëndë shëndetësore

Lajme
Zelensky sfidoi masat e sigurisë në Tiranë, përshkon në këmbë një pjesë të kryeqytetit shqiptar

Zelensky sfidoi masat e sigurisë në Tiranë, përshkon në këmbë një pjesë të kryeqytetit shqiptar

Lajme
“Mesazhi ishte i qartë, lufta është afër”, ekspertët komentojnë samitin 'Ukraina – Evropa Juglindore': Nuk u mbajt rastësisht në Tiranë

“Mesazhi ishte i qartë, lufta është afër”, ekspertët komentojnë samitin 'Ukraina – Evropa Juglindore': Nuk u mbajt rastësisht në Tiranë

Siguri
Kush e ruajti Zelenskyn në Tiranë? Nga snajperët te agjentët e RENEA-s

Kush e ruajti Zelenskyn në Tiranë? Nga snajperët te agjentët e RENEA-s

Lajme
Murati thotë do ta përjetojmë bashkimin kombëtar, Arifi vlerëson se është humbur shansi

Murati thotë do ta përjetojmë bashkimin kombëtar, Arifi vlerëson se është humbur shansi

Lajme
Kalo në kategori