LAJMI I FUNDIT:

Gjurmë të një kishe paleokristiani në Malësinë e Madhe

Gjurmë të një kishe paleokristiani në Malësinë e Madhe

Zbulohen gjurmë të një kishe paloekristiane të shekullit V, në Hot të Malësisë së Madhe.

Reklama

Holta Hoçi, drejtuese e projektit tha se kanë qenë pikërisht banorët e zonës dhe familja Pepa të cilët dhe në kohë të hershme dhe të vështira të komunizmit kanë ruajtur reliket fetare dhe rrënjët e krishterimit në këto anë. Ndërkaq, arkeologu Gëzim Hoxha foli për të veçantat e kësaj kishe dhe gurët me simbolika të përdorshme plot 15 shekuj më parë. /Vizion Plus/