LAJMI I FUNDIT:

Krishterimi

37 Artikuj

Kqyr kah ajo dritë e Betlemit, mos druej!

Kqyr kah ajo dritë e Betlemit, mos druej!

Analiza
Vatikani dhe enigmat morale të AI-së

Vatikani dhe enigmat morale të AI-së

Cult+
Për herë të parë në histori, më pak se 50 për qind e britanikëve e identifikuan veten si të krishterë

Për herë të parë në histori, më pak se 50 për qind e britanikëve e identifikuan veten si të krishterë

Evropa
Megan Fox dhe Machine Gun Kelly shënjestër e kritikave të shumta pasi u veshën si një prift dhe një admiruese provokuese

Megan Fox dhe Machine Gun Kelly shënjestër e kritikave të shumta pasi u veshën si një prift dhe një admiruese provokuese

Po Flitet
Eva, Pandora dhe Platoni: Si e formësoi miti grek, gruan e parë krishtere?

Eva, Pandora dhe Platoni: Si e formësoi miti grek, gruan e parë krishtere?

Analiza
E krishtera që agjëron në Delvinë: Ndjej plotësim shpirtëror

E krishtera që agjëron në Delvinë: Ndjej plotësim shpirtëror

Shqipëri
Legjenda për Judën e lindur në Butrint!

Legjenda për Judën e lindur në Butrint!

Cult+
Aktorët në rolin e Krishtit

Aktorët në rolin e Krishtit

Filmi
Aureola, simboli i trashëgimisë së përbashkët kulturore – të gjithë njerëzimit!

Aureola, simboli i trashëgimisë së përbashkët kulturore – të gjithë njerëzimit!

Piktura
I biri mbyt të ëmën në Izrael vetëm pse kaloi nga islami në krishterim – trupin e saj e gjetën në një gropë septike

I biri mbyt të ëmën në Izrael vetëm pse kaloi nga islami në krishterim – trupin e saj e gjetën në një gropë septike

Azia
Dy besime në një shtëpi: Në derën e shtëpisë sime – duke bërë kryqin dhe duke thënë inshallah!

Dy besime në një shtëpi: Në derën e shtëpisë sime – duke bërë kryqin dhe duke thënë inshallah!

Cult+
Kuptimi i fshehur i dritares me grila

Kuptimi i fshehur i dritares me grila

Piktura
Vitet kur shqiptarët sundonin Jerusalemin: U pritën si çlirimtarë, sollën barazi për të gjithë

Vitet kur shqiptarët sundonin Jerusalemin: U pritën si çlirimtarë, sollën barazi për të gjithë

Histori
Në cilat kisha serbët u bënë të krishterë?

Në cilat kisha serbët u bënë të krishterë?

Cult+
Pejani Gjon Kolndrekaj – regjisori që rrëfen të shenjtën e tri feve monoteiste

Pejani Gjon Kolndrekaj – regjisori që rrëfen të shenjtën e tri feve monoteiste

Cult+
Armiku që i ndihmoi Perëndimit

Armiku që i ndihmoi Perëndimit

Daut Dauti
Restaurohet kisha e Shna Prendes, e vetmja me afreskun e Darkës së Fundit të Krishtit

Restaurohet kisha e Shna Prendes, e vetmja me afreskun e Darkës së Fundit të Krishtit

Cult+
Kanye West konfirmon se është konvertuar në krishterim

Kanye West konfirmon se është konvertuar në krishterim

Yjet
Gjurmë të një kishe paleokristiani në Malësinë e Madhe

Gjurmë të një kishe paleokristiani në Malësinë e Madhe

Cult+
Autoritet verikoreane nuk i frikësohen armëve bërthamore, videoja shokuese zbulon cili grup cilësohet i “rrezikshëm” për rrëzimin e regjimit

Autoritet verikoreane nuk i frikësohen armëve bërthamore, videoja shokuese zbulon cili grup cilësohet i “rrezikshëm” për rrëzimin e regjimit

Nga Bota
Formimi i popullsisë arbërore nuk ishte proces i mbyllur në male

Formimi i popullsisë arbërore nuk ishte proces i mbyllur në male

Histori
Zbulohet vendlindja e Shën Pjetrit

Zbulohet vendlindja e Shën Pjetrit

Cult+
Tezat e një amerikani, për islamizimin e shqiptarëve

Tezat e një amerikani, për islamizimin e shqiptarëve

Fakte
J. P. Moreland: Shkenca jep prova për ekzistencën e Perëndisë

J. P. Moreland: Shkenca jep prova për ekzistencën e Perëndisë

Fakte