Kryetari i Malit të Zi, Millo Gjykanoviq sot deklaroi se ftesa për Maqedoninë të fillojë me bisedimet me NATO-n është e rëndësishme edhe për Podgoricën.

“Gëzohem që Maqedonia Veriore do të jetë anëtare e re e NATO-s”, tha Gjukanoviq, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ai shtoi se hyrjen e anëtarëve të ri në Aleancë nuk do të përforcohet vetëm stabiliteti i Ballkanin Perëndimor, por edhe i Evropës dhe hapësirës së NATO-s.

Iohannis: Rumunia e përkrahë ftesën e NATO-s për Maqedoninë Iohannis: Rumunia e përkrahë ftesën e NATO-s për Maqedoninë

Maqedonia sipas Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoelgendo të mund të jetë anëtare e 30-të e NATO-s vetëm pas referendumit dhe ndryshimeve kushtetuese./Telegrafi/