Një automjet fluturues autonom ka arritur. 

Kjo është një makinë fluturuese që punon në parimin e dronit.

Ai përdor bateri 90 kW dhe katër helikë për shtytje, dhe mund të arrijë shpejtësi deri në 100 km / h, dhe siç thuhet në titull, është një mjet fluturues që ulet dhe ngrihet vertikalisht, transmeton Telegrafi.

Si ndonjë mini helikopter, ky është automjeti i së ardhmes.

Kompania GM e quan këtë automjet një taksi ajrore Cadillac eVTOL.

“Ne jemi duke u përgatitur për një botë në të cilën përparimet në teknologjinë elektrike dhe autonome lejojnë udhëtime ajrore personale”, tha shefi i dizajnit global GM Michael Samko gjatë prezantimit. /Telegrafi/