Ndonëse është themeluar në vitin 2015, Siena International Photo Awards (SIPA) është tashmë një nga konkurset fotografike më të ndryshme dhe mbresëlënëse vjetore në botë.

“Disa vjet më parë filluam këtë aventurë për të lidhur një qytet unikalisht të bukur dhe historik si Siena me një festival fotografish, si Siena International Photo Awards. Në këto pesë vjet, projekti ynë është bërë, nga viti në vit, një ngjarje e pritur dhe vlerësuar në të gjithë botën”, shpjegon Luca Venturi, themeluesi i Festivalit.

Në konkursin e sivjetmë janë dërguar 48 mijë foto nga 156 shtete të botës.

Më poshtë janë fituesit e konkursit. /Telegrafi/

Titulli origjinal: “A Boy in the Crowd”. Çmimi: Foto e Vitit. Lokacioni: Liberia. FOTO: JONATHAN BANKS, Britani e Madhe – SIPA

Titulli origjinal: “Border Patrol Academy”. Kategoria: Fytyrat mbresëlënëse (Vendi i Parë). Lokacioni: Artesia (ShBA). FOTO: MATT MCCLAIN, ShBA – SIPA

Titulli origjinal: “Memorial Day”. Kategoria: Fotozhurnalizëm. Lokacioni: Arlington (ShBA). FOTO: MATT MCCLAIN, ShBA – SIPA

Titulli origjinal: “Life and Death in the Mediterranean Sea”. Kategoria: Fotozhurnalizëm. Lokacioni: Deti i Mesdheut. FOTO: ALESSIO PADUANO, Itali – SIPA

Titulli origjinal: “Close Your Eyes and Let it Go”. Kategoria: Natyra kreative dhe e qetë. Lokacioni: Indonezia. FOTO: HARDIJANTO BUDIMAN, Indonezi – SIPA

Titulli origjinal: “Transhumance in Spain”. Kategoria: Udhëtime dhe aventura (Vendi i Parë) Lokacioni: Jaén, Spanjë. FOTO: SUSANA GIRON, Spanjë – SIPA

Titulli original: “Black Rhino at Night”. Kategoria: Shtazët në ambientin e tyre (Vendi i Parë). Lokacioni: Tsavo West, Keni. FOTO: WILLIAM BURRARD-LUCAS, Britani e Madhe- SIPA

Titulli origjinal: “Natural Recycling”. Kategoria: Bukuria e natyrës (Vendi i Parë). Lokacioni: Zambia. FOTO: IGNACIO MEDEM, Spanjë – SIPA

Titulli origjinal: “Multi Color”. Kategoria: Arkitekturë. Lokacioni: Tokio, Japoni. FOTO: ELIZABETH JENNY TANER, Indonezi – SIPA

Titulli origjinal: “Divers”. Kategoria: Sporti në aksion. Lokacioni: Astrakhan, Rusi. FOTO: MAXIM KOROTCHENKO, Rusi

Kategoria: Loja për qejf. Lokacioni: Japoni. FOTO: BRAM PAULUSSEN, Belgjikë – SIPA

Titulli origjinal: “Life Force: What Love Can Save”. Kategoria: Rrëfim. Lokacioni: Argjentina. FOTO: CONSTANZA PORTNOY, Argjentinë – SIPA

Titulli original: “Angeles with her parents”. FOTO: CONSTANZA PORTNOY

FOTO: CONSTANZA PORTNOY

Titulli origjinal: “Fun Teacher”. Kategoria: Nën 20. Lokacioni: Varanasi, Indi. FOTO: MOHIT KHETRAPAL, Indi – SIPA

Kategoria: Udhëtime dhe aventura. (Vendi i Dytë) Lokacioni: Dieppe, Francë. FOTO: DELLA LATTA MASSIMO, Itali – SIPA

Kategoria: Udhëtime dhe aventura (Vendi i Tretë). Lokacioni: Çomakdağ, Turqi. FOTO: F. DILEK UYAR, Turqi – SIPA. AWARDS

Kategoria: Udhëtime dhe aventura (Çmimi Special). Lokacioni: Maramures, Rumani. FOTO: MICHELE MACINAI, Itali – SIPA

Kategoria: Bukuria e natyrës (Vendi i Dytë). Lokacioni: Karawang, Indonezi. FOTO: ANDI ABDUL HALIL – SIPA

Kategoria: Bukuria e natyrës (Vendi i Tretë). Lokacioni: Kosta Rikë. FOTO: LIANG WU – SIPA

Kategoria: Udhëtime dhe aventura (Vepër mahnitëse arti). FOTO: BENLI BAI – SIPA

Kategoria: Udhëtime dhe aventura (Vepër mahnitëse arti). Lokacioni: Ashulia, Bangladesh. FOTO: FILIP JANDOUREK, Çeki – SIPA

Kategoria: Shtazët në ambientin e tyre (Vendi i Dytë). Lokacioni: Khwai River, Botswana. FOTO: HANNES LOCHNER – SIPA

Kategoria: Shtazët në ambientin e tyre (Vepër mahnitëse arti). Lokacioni: Kinë. FOTO: WEIJUN CHEN – SIPA

Kategoria: Fytyrat mbresëlënëse (Vendi i Dytë). Lokacioni: Lugina Omo, Etiopi. FOTO: ALBERTO DEL HOYO MORA, Spanjë – SIPA

Kategoria: Sporti në aksion (Vepër mahnitëse arti). Lokacioni: Kuebek, Kanadë. FOTO: MATHIEU BELANGER, Kanadë – SIPA

Kategoria: Dokumentar dhe fotozhurnalizëm (Çmim Special). Lokacioni: Uashington, ShBA. Foto: AUDE GUERRUCCI, Kanadë – SIPA