Janë publikuar fotografitë më të mira në Siena International Photo Awards 2020 (SIPA).

Edhe këtë viti për garë janë dorëzuar hiç më pak se 48 mijë fotografi nga 156 vende. Fotot e përzgjedhura për garën e ngushtë, në dhjetë kategori, mund t’i gjeni në vegëzat e mëposhtme:

– DOKUMENTAR DHE FOTOZHURNALIZËM

– SPORTI NË AKSION

– HAPËSIRAT ARKITEKTONIKE DHE URBANE

– SHTAZËT NË AMBIENTET E TYRE

– BUKURIA E NATYRËS

– FYTYRAT DHE KARAKTERET FASCINANTE

– UDHËTIME DHE AVENTURA

– FOTOGRAFI RRUGËSH

– UNDER 20

– STORJE

Fotot fituese janë si më poshtë.

“Frozen Mobile Home”. Çmimi: Fotografia e Vitit. Autor: Greg Lecoeur

“City light”. Çmimi për Hapësirat Arkitektonike dhe Urbane. Autor: Yunhua Yu

“Londoners”. Çmimi për Fotografi Rrugësh. Autor: Olesia Kim

“Death of a Fire Victim”. Çmimi për Dokumentar dhe Fotozhurnalizëm. Autor: Mohammad Sazid Hossain

“Night Hunter”. Çmimi për Shtazët në Ambientet e Tyre. Autor: Jonas Classon

“The Kiss”. Çmimi Special. Autor: Tobias Friedrich

“Benediction”. Çmimi për Udhëtime dhe Aventura. Autor: Amirmahdi Najafloo Shahpar

“Sub Zero”. Çmimi për Bukurinë e Natyrës. Autor: Tobias Friedrich

“Koichi Omae”. Çmimi për Fytyrat dhe Karakteret Fascinante. Autor: Silvia Alessi

“Utopia”. Çmimi Under20. Autor: Riccardo Marchegiani

“Diogo Cancela”. Çmimi për Sportin në Aksion. Autor: Ian Macnicol