Në ditën e Evropës qyteti i Gjakovës po prezantohet me një frymë të re evropiane. Frymë e cila po e personifikon Gjakovën me një identitet artistik në nivel me qytet tjera evropiane, ku krijimtaria dhe origjinaliteti janë pjesë e një identiteti shoqëror të zhvilluar.

Në këtë ditë Gjakova po prezantohet me Përrallen e saj unike, Përrallë e cila me përmbajtjen e saj po tërheq vëmendjen në tërë Kosovën.

Gjakova e njohur për audiencen e saj të flaktë po e prezanton këtë Përrallë me 9 dhe 10 Maj në hapësirën e gjelbër ku paqja dhe harmonia janë prezente.

Kjo hapësirë e cila transmeton energji pozitive gjendet në Shkugëz, 1 km larg nga zhurma e qytetit.