Facebook ka lansuar Facebook Pay, një metodë e re pagese që mund të përdoret në të gjithë ekosistemin e aplikacioneve dhe shërbimeve të ofruara nga dhe brenda Facebook. 

Qëllimi i Facebook Pay është të unifikojë përvojën e pagesës nëpër shërbime të ndryshme, të tilla si blerja e sendeve nga dyqanet, dhurimi i parave për bamirësi dhe dërgimi i parave për miqtë.

Facebook Pay e lehtëson kryerjen e pagesave duke shtuar mënyrën tuaj të preferuar të pagesës në Facebook Pay, duke e zgjedhur atë si një mundësi pagese kudo që e shihni të përshtatshme. 

Facebook Pay gjithashtu ju lejon të shihni historinë e pagesës tuaj dhe mund të merrni mbështetjen e klientit në kohë reale, megjithëse kjo do të jetë e disponueshme vetëm në Shtetet e Bashkuara në fillim. /Telegrafi/