Facebook (FB) ka nisur shërbimin e saj të takimeve në 32 vende evropiane pasi u vonua për disa muaj për shkak të shqetësimeve të privatësisë së të dhënave.

Takim përmes Facebookut do të fillonte më 13 shkurt, por njoftimi u shty pasi shqetësimet u ngritën nga Komisioneri i Mbrojtjes së të Dhënave të Irlandës (DPC), i cili mbikëqyr Facebook (FB) sepse selia evropiane e kompanisë është në Dublin.

Rregullatori tha që kompania amerikane e mediave sociale ka dhënë që nga ajo kohë “sqarime të hollësishme” se si të dhënat personale do të përpunohen në lidhje me tiparin e takimit, transmeton Telegrafi.

Zyrtarët nga rregullatori kontrolluan zyrat e Facebookut dhe paraqitën një numër pyetjesh dhe shqetësimesh te kompania, i tha Graham Doyle, nënkryetari i DPC në një deklaratë të enjten për CNN Business.

“Facebook ka dhënë sqarime të hollësishme mbi përpunimin e të dhënave personale në kontekstin e tiparit Dating”, tha ai.

Këto përfshinin ndryshimin e mënyrës se si përdoruesit regjistrohen në shërbim në mënyrë që anëtarët të njohin “Takimi” është një produkt i Facebookut i mbuluar nga kushtet e shërbimit dhe politika e të dhënave.

Zhvilluesit e kanë bërë më të lehtë përdoruesve të zgjedhin se cilat pjesë të informacionit personal, siç janë besimet fetare, shfaqen në profilet e tyre.

Kompania sqaroi gjithashtu që përdoruesit duhet të lejojnë që të dhënat e vendndodhjes të mblidhen gjatë regjistrimit, por më pas mund t’i çaktivizojnë ato dhe Takimi do të shfaqë aty ku një përdorues është në një nivel qyteti, jo një vendndodhje të saktë.

Të dhënat e kategorisë speciale – të cilat janë të dhëna personale që janë veçanërisht të ndjeshme – mund të mblidhen në tiparin e takimeve, por nuk do të përdoren në produktin kryesor të Facebook. /Telegrafi/