LAJMI I FUNDIT:

ËSHTË PUBLIKUAR Penis-harta e botës: Ne askund nuk jemi

ËSHTË PUBLIKUAR Penis-harta e botës: Ne askund nuk jemi

Madhësia e penisit gjithmonë është aktuale, mirëpo paksa çështje e ndjeshme. Meshkujt kryesisht preokupohen me atë se përse është e dobishme të dinë se sa është mesatarja që mund të jetë dukshëm ngushëlluese për shumicën e tyre.

Reklama

Hulumtuesit britanikë kanë zbuluar dhe kanë publikuar në revistën prestigjioze “International Journal of Urology”, që penisi mesatar është i gjatë 13,12 cm, transmeton Telegrafi.

Shkencëtarët në këtë hulumtim kanë zbuluar që madhësia e penisit nuk ka kurrfarë lidhje me madhësinë e shputave të këmbëve, as që lidhur me të luan rol se i cilës racë është njeriu.

Portali Mandatory.com ka vendosur që të bashkojë të gjitha hulumtimet të cilat i ka bërë me vite të tëra dhe të përpilojë listën ultimative e cila është aq precize sa që mund vetëm pak të ketë mospërputhje me gjendjen reale.

770x1379xworld_penis_map.png.pagespeed.ic

Zona e kuqe (nga 9.7 cm deri në 11.7 cm)
Penisi më i vogël të shumtën gjendet në vendet e Lindjes. Indianët dhe tajlandezët kanë mesataren më të vogël (10.2 cm), ndërkaq në listën e padëshiruar janë gjendur edhe kinezët dhe japonezët (10.9 cm) dhe irakianët (11.7 cm).

Zona e portokalltë (nga 11.9 deri në 14 cm)
Diç më mirë se na ata kanë kaluar popujt si p.sh.: afganët dhe etiopianët (13.5 cm), kanadezët (14 cm) pastaj portugezët dhe rusët 13.2 cm), të cilët janë gjendur mu para dyerve të mesatares

Zona e verdhë (nga 14.2 cm deri në 15.7 cm)
Pak më shumë mund të krenohen austriakët, argjentinasët dhe kroatët (14.7 cm), derisa më të mëdhenjtë nga grupi janë radhitur holandezët (15.7 dhe danezët (15.2 cm).

Zona e gjelbër (nga 16 cm deri në 18 cm)
Për dashnorët më të dëshiruar, nëse madhësia luan rolin kryesor, në listë janë gjendur kongolezët me madhësi 18 cm dhe çekët me 16 cm. /Telegrafi/