SpaceX vazhdon të zhvillojë planin e saj për të eksploruar hapësirën dhe për të ofruar shërbime më të mira në Internet.

Javën e kaluar, SpaceX lëshoi 60 satelitë të rinj të rrjetit Starlink, duke përdorur kapsulën e saj Crew Dragon për të sjellë astronautët përsëri në Tokë nga Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës pas përfundimit të një misioni gjashtë-mujor.

Kompania po ul suksesin pas suksesit, dhe tani themeluesi dhe drejtori i saj Elon Musk ka konfirmuar se 500 mijë para porosi janë marrë për përdorimin e Starlink Internet. Njerëzit janë padyshim të gatshëm dhe duan internetin e shpejtë që premton Starlink, raporton reuters.

SpaceX-it i është dhënë leja të ulë konstelacionin e saj të satelitëve Starlink më poshtë në orbitë, gjë që do të rrisë cilësinë e lidhjes. Rrjeti Starlink është përqendruar kryesisht në sigurimin e qasjes në Internet nga pjesë të largëta të botës.

Deri më tani, kanë mbërritur 500 mijë para porosi për Starlink Kit, pra pajisje për marrjen dhe transmetimin e sinjaleve që përfshijnë një pllakë Starlink, router Wi-Fi, njësi të furnizimit me energji elektrike, kabllo dhe trekëmbësh për montim.

Shërbimi është tashmë në përdorim dhe është në beta gjersa qëllimi i SpaceX është të ofrojë internet për të gjithë deri në fund të këtij viti. Kompania synon të ketë një plejadë prej 12 mijë satelitësh, dhe rritja e numrit të tyre do të përmirësojë gjithashtu shpejtësinë e Internetit. /Telegrafi/