Thongsri është elefanti që jeton në një kopsht zoologjik të Ciang Mai të Tajlandës, i cili tregoi besnikërinë ndaj stërvitësit, që dukej sikur ishte në rrezik.

Në momentin që ai bënte sikur rrihej nga një tjetër, kafsha 17-vjeçar u nis me vrap, ndërsa vazhdoi të bënte xhiro rreth tij, që të sigurohet nëse gjithçka ishte në rregull, transmeton Telegrafi.

Gjatë ngjarjes që besohet të jetë zhvilluar gjatë 2015-ës, elefanti shihet si bie në gjunjë, për të treguar kujdesin dhe përkushtimin ndaj mirëmbajtësit që iu duk si viktimë.

Sipas një studimi të bërë nga hulumtuesit e Finlandës, është gjetur se elefantët, janë shumë falënderues dhe miqësor ndaj atyre që kujdesen për ta.

Mirëpo, këto kafshë dinë të jenë edhe agresive, po që se sulmohen apo iu rrezikohet ndonjë nga grupi. /Telegrafi/