Prishtina

Klubi i futbollit Prishtina i formuar në vitin 1922, është klubi më i vjetër në historinë e futbollit kosovar dhe më i trofeshmi.

  • Lajmet e Fundit
  • Ndeshjet
  • Lojtarët
  • Historia
  • Fansat

Skuadra bardh e kaltër nga kryeqyteti i Kosovës, ka qenë skuadra e gjithë tifozëve kosovar kur në vitet e 80-ta bënte gara në ligën e ish-Jugosllavisë dhe kishte në radhët e veta emrat më të mëdhenj të futbollit kosovar.

Prishtina kishte arritur që për pesë vite të jetë pjesë e Ligës së Parë në ish-Jugosllavi, dhe ky sukses i tyre e bënë skuadrën më të madhe në vend.

Pasi u ‘ozurpua’ stadiumi i qytetit, Prishtina u rikthye të bënte gara në ligën e Kosovës, ku fitoi tre tituj kampioni (1991/92, 1995/96, 1996/97), dy Kupa të Republikës së Kosovës (1993/94 dhe 1994/95) dhe dy Superkupa të Kosovës (1994/95 dhe 1995/96).

Pas përfundimit të luftës, Prishtina vazhdon aktivitetin e saj normalisht dhe pas tetë viteve dëbimi kthehet në stadiumin e saj. Sukseset i vazhdon si më parë, nga sezoni 1999/00 – 2013/14.

prishtina 11

Prishtina fiton shtatë tituj kampioni (1999/00, 2000/01, 2003/04, 2007/08, 2008/09, 2011/12 dhe 2012/13).

Fiton dy Kupë të Republikës së Kosovës (2005/06 dhe 2012/13)  dhe tre herë arrinë në finale të saj dhe i rrëmben gjashtë Superkupa të Kosovës (2000/01, 2003/04, 2005/06, 2007/08 dhe 2008/2009 dhe 2012/13).

FC Prishtina që nga 20 prilli i vitit 2006, është Shoqëri aksionare me përgjegjësi të kufizuara Sh.p.k dhe është ndër skuadrat e vetme të privatizuar nga të gjitha skuadrat tjera të ish-shtetit të Jugosllavisë dhe të rajonit të Ballkanit në përgjithësi.

Stadiumi

Prishtina luan në stadiumin  qytetit në Prishtinë me një kapacitet prej 18 mije ulsesh.

Tifozët

Tifozët e zjarrtë të saj janë Plisat që nuk mungojnë në asnjë takim.

plisat 1

Trofetë

Titujt e Superligës së Kosovës 1991-2016 (10)

–      1991/92

–      1995/96

–      1996/97

–      1999/00

–      2000/01

–      2003/04

–      2007/08

–      2008/09

–      2011/12

–      2012/13

 

Kupat e Republikës së Kosovës 1991-2016 (4)

 

–      1993/94

–      1994/95

–      2005/06

–      2012/13

 

Superkupat e Republikës së Kosovës 1991-2016 (8)

–      1994/95

–      1995/96

–      2000/01

–      2003/04

–      2005/06

–      2007/08

–      2008/09

–      2012/13