Një bamirës anonim ka dhuruar miliona euro në një qytet të vogël në Slloveni.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, një bamirës i panjohur, i cili dihet se është vetëm ish-banor, tashmë ka dhuruar donacione të rëndësishme për banorët dhe komunën e Prevaljes.

Caritas do të marrë disa tonë ushqime, libra për të gjithë nxënësit e shkollës, kurse kurset për mësuesit dhe dy milionë euro për parkun e ardhshëm sportiv, shkruan 24ur.com.

Vendasit, edhe nëse e dinë se kush është, nuk duan të thonë sepse duan të ruajnë identitetin e tij.

Ai së pari iu drejtua Caritas -it lokal, të cilit i dhuroi disa tonë ushqim.

Gazetarët kanë treguar se bëhet fjalë për një person që ka shkuar në shkollën fillore në Prevalje dhe i cili prej vitesh ka dhuruar mjete për edukimin e mësuesve.

Mirëpo, befasia më e madhe ishte kur në Komunën e Prevaljës zbuluan se humanitari ka dhuruar rreth dy milionë euro për ndërtimin e një parku sportiv. /Telegrafi/