Dy murgeshat në një mision bamirës në Afrikë kanë mbetur shtatzënë, duke çuar zyrtarët e Kishës Katolike Romake që të fillojnë një hetim.

Murgeshat, siç raporton Fox News, përcjell Telegrafi, ishin në misione të ndara në Afrikë, pasi kishin udhëtuar në kontinentin afrikan nga Sicilia, Itali.

Murgeshat janë të dyja vetë afrikane; njëra është me qendër në Messina, tjetra në Ispica.

Gazzetta del Sud e Italisë raporton se murgeshave u është dhënë zgjidhja të linin urdhrat e tyre dhe të rritnin fëmijët e tyre.

Një murgeshë, 34 vjeçe, që nga ajo kohë është transferuar në një urdhër në Palermo, raporton Independent.

Ajo thuhet se është ankuar për dhimbje në stomak pasi u kthye në shtëpi nga udhëtimi i saj, dhe më pas zbuloi se po priste fëmijë, pasi kishte kryer një ultrazë.

Tjetra, një nënë eprore mosha e së cilës mbetet e paqartë, raportohet të jetë larguar nga Italia për në vendlindjen e Madagaskarit, pasi gjithashtu zbuloi se ajo po priste një bebe.

Duke përmendur një burim anonim të Romës, tabloidi britanik The Sun tha se kishte alarm në qarqet e Kishave për rrjedhën e ngjarjeve.

“Ka filluar një hetim. Ata të dy shkelën rregulla të rrepta të dëlirësisë por mirëqenia e fëmijëve të tyre është më e rëndësishme”, citohet të ketë thënë burimi.

The Independent raporton se Salvatore Riotta, kryetar i komunitetit sicilian të Militello Rosmarino, tha se ai shprehu keqardhje për mënyrën se si janë trajtuar ngjarjet. /Telegrafi/