LAJMI I FUNDIT:

Dumoshi e Likaj: Orientimi i të rinjve në aftësim profesional mundësi për t’u përgatitur për treg të punës

Dumoshi e Likaj: Orientimi i të rinjve në aftësim profesional mundësi për t’u përgatitur për treg të punës

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi gjatë takimit me ministrin e Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj, kanë diskutuar për pikat e bashkëpunimit në mes ministrive në projekte të interesit dhe fushave të përbashkëta, duke veçuar mësimin në vendin e punës, kryerjen e praktikës profesionale të nxënësve si dhe për qendrat e kompetencës të cilat duhen lidhur me qendrat rinore.

Dumoshi tha se shpreh gatishmërinë që MKRS-ja ka për bashkëpunim me me MASH-in, sidomos për fushën e rinisë.

Ajo theksoi që është shumë e rëndësishme që aftësimi për të rinjtë të ndërlidhet me tregun e punës dhe kështu t’i kontribuohet objektivit së përbashkët të qeverisë për punësimin sa më të madh të të rinjve.

Ministri Likaj përmendi qendrat gjithëpërfshirëse rinore ku përfshihet edhe arsimimi profesional dhe qendrat e karrierës në të cilat bashkëpunimi mes dy ministrive është shumë i rëndësishëm. /Telegrafi/


Në trend Ekonomi

Më shumë
Shijo 3 ditë të mrekullueshme në Stamboll për vetëm 99 euro

Shijo 3 ditë të mrekullueshme në Stamboll për vetëm 99 euro

Kompania Turistike Shpejtimi
Më pak se 24 orë nga samiti më i madh madh i BNj në Kosovë “PowerToHR”

Më pak se 24 orë nga samiti më i madh madh i BNj në Kosovë “PowerToHR”

powertohr
Zgjidhe problemin e prishjeve për 3 euro në muaj me Hausmeister

Zgjidhe problemin e prishjeve për 3 euro në muaj me Hausmeister

Hausmeister
30% më shumë kilometra në Petrol Company nuk janë teori e thatë, por rezultate të prekshme dhe kjo me çmime më të lira në treg

30% më shumë kilometra në Petrol Company nuk janë teori e thatë, por rezultate të prekshme dhe kjo me çmime më të lira në treg

Petrol Company
Në mars pritet të fillojë faturimi i energjisë elektrike në veri

Në mars pritet të fillojë faturimi i energjisë elektrike në veri

Ekonomi
Nga Ballkani drejt Europës - rritja e shpejtë dhe suksesi i Sachpizza & Sachcaffé

Nga Ballkani drejt Europës - rritja e shpejtë dhe suksesi i Sachpizza & Sachcaffé

Sachcaffé
Kalo në kategori