Tërmeti i mëngjesit të sotëm është ndjerë edhe në Shkup. Këtë e konfirmojnë edhe autoritetet për mbikëqyrje sizmike në vend.

Rrjeti sizmik telemetrik i Republikës së Maqedonisë, me stacione në Shkup, Valandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, i mirëmbajtur nga Observatori Sizmologjik pranë Fakultetit Matematiko Natyrëroë – Shkup, mëngjesin e datës 31.7.2022, ka regjistruar një tërmet me epiqendrën 26 kilometra në verilindje të Shkupit, në Republikën fqinje të Kosovës.

Tërmeti që goditi Kosovën, flet drejtori i Institut Sizmologjik Tërmeti që goditi Kosovën, flet drejtori i Institut Sizmologjik

Sipas të dhënave të deritanishme që disponon observatori, tërmetet kanë ndodhur në orën 08:28 me magnitudë lokale ML2.8 dhe me intensitet II-III shkallë sipas shkallës makrosizmike evropiane dhe është ndjerë nga popullata e Shkupit dhe zonën përreth.

Reklama