Ministri i Jashtëm Nikolla Dimitrov, gjatë vizitës së tij në Bruksel, u takua sot me Komisionerin për Zgjerim të BE-së, Johannes Hahn me të cilin u diskutua për zhvillimet e fundit politike vendore dhe arritjet në fushat e reformave të vendit, në dritën e mbi perspektivën e integrimeve evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Dimitrov, siç informojnë nga kabineti i tij, në takim riafirmoi përqendrimin drejt vlerave evropiane, duke shprehur besim se në tetor vendet anëtare do ta njihnin dhe vërtetonin të njëjtën me një vendim pozitiv për të hapur negociatat e pranimit.

“Mbetet akoma pak kohë deri te momenti ku mund të vlerësohet jo vetëm për një sukses të përbashkët, por një histori e të shkruarit me një parashikim të së ardhmes. Unë jam këtu për të siguruar që vendimi pozitiv në tetor është meritor dhe zgjidhje më e mirë për të ardhmen e Maqedonisë së Veriut, rajonit, por edhe në interes të vetë BE-së”, tha Dimitrov.

Komisioneri i BE-së, Johannes Hahn theksoi se vendi ka përmbushur pritjet në këtë drejtim, me çka parashikimet për marrjen e vendimit pozitiv për të filluar negociatat e pranimit me BE-në, janë më se reale./Telegrafi/