Sipërfaqja totale e Tokës është 510.072 milionë kilometra katrorë, derisa pjesa tokësore e saj përfshin një sipërfaqe prej 148.94 milionë kilometra katrorë.

Ndërsa ka 195 vende që pushtojnë këtë masë tokësore, ka disa vende që janë edhe më të vogla se qytetet më të vogla në Indi.

Shikoni ato më poshtë:

Maltë | Madhësia: 316 km katrorë

Maldive | Madhësia: 298 km katrorë

Shën Kits dhe Nevis | Madhësia: 261 km katrorë

Ishujt Marshall | Madhësia: 181 km katrorë

Lihtenshtajni | Madhësia: 160 km katrorë

San Marino | Madhësia: 61 km katrorë

Tuvalu | Madhësia: 26 km katrorë

Nauru | Madhësia: 21 km katrorë

Monako | Madhësia: 2.02 km katrorë

Qyteti i Vatikanit | Madhësia: 0.44 km katror

 

/Telegrafi/