Lehtësoni dhimbjet e brinjëve gjatë shtatzënisë me mënyra të thjeshta dhe të shpejta

Shtatzënia vazhdimisht tendos çdo pjesë të trupit tuaj, por te disa nëna përfshin edhe koshin e kraharorit. Për këtë shkak ndodhin dhembjet në ijë dhe brinjë, të cilat mbase nuk do të pushojnë edhe kur ndërroni pozicion.

Dhembja e brinjëve ka tendencë që të shfaqet në tremujorin e dytë apo të tretë, posaçërisht para përfundimit të shtatzënisë, sepse stomaku por edhe i gjithë trupi tendosen, për t’iu përshtatur bebes, transmeton Telegrafi.

Ka disa shkaktarë të mundshëm të dhembjeve të brinjëve gjatë shtatzënisë, duke përfshirë:

Hormonet: Ato hormone që janë përgjegjëse për zbutjen e dhembjeve të nyjave, posaçërisht hormoni relaksin, ndonjëherë mund të shkaktojnë zgjerim të brinjëve. Është ky një lajm i mirë për mushkëritë dhe mitrën tuaj, por jo edhe për brinjët dhe ijët.

Reklama
Reklama

Inflamacioni: Kërci i përforcuar për brinjë mund të dobësohet dhe të zgjerohet gjatë shtatzënisë, duke shkaktuar inflamacion (dhembje) në atë zonë.

Rritja e presionit nga mitra: Meqenëse mitra juaj vazhdon të zgjerohet, ndërsa gjoksi juaj bëhet gjithnjë e më i madh, koshi i gjoksit tuaj mund të jetë direkt nën presion të caktuar.

Si mund të lehtësoj dhimbjet e brinjëve gjatë shtatzënisë?

Nuk duhet të prisni deri në ditën e lindjes për t’u ndjerë më mirë, këto këshilla mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjes.

Vishni veshje të lirshme: Një fustan ose këmishë që është shumë e ngushtë mund të bëjë presion shtesë në brinjët tuaja tashmë të dhimbshme. Përmbajuni fustaneve të shtatzënisë, pulovrave të lirshme dhe bluzave ekstra të gjata ose kapalave.

Reklama
Reklama

Bëni dush: Një dush i ngrohtë (jo i nxehtë) mund të lehtësojë shumë dhimbje shtatzënie. Në vend të kësaj, mund të provoni gjithashtu një jastëk ngrohjeje.

Gjeni një pozicion që funksionon për ju: Nëse ndjeni se fëmija ju godet në brinjë, provoni të ndryshoni pozicionin e saj duke ndryshuar pozicionin tuaj. Kërcimi mbi një top pilates ose bërja e disa animeve të legenit gjithashtu mund të ndihmojë.

Vishni një rrip mbështetës të barkut: Shiritat mbështetës të barkut janë krijuar për të ndihmuar në rishpërndarjen e peshës rreth stomakut tuaj. Megjithëse përdoren kryesisht për të lehtësuar dhimbjen në ligamentet e rrumbullakëta, ato gjithashtu mund të lehtësojnë presionin nga një bark i tendosur që mund të tërheqë brinjët dhe të shkaktojë dhimbje. /Telegrafi/

Reklama
Reklama