Deputetët e Kuvendit Popullor do të shqyrtojnë katër deklarata të propozuara në lidhje me histerinë agresive antibullgare që shpërtheu në RMV, përcjell “BGNES”.

Propozim-deklaratat u propozuan nga Kostadin Kostadinov dhe një grup deputetësh nga “Vazrazhdane”, nga Andrej Gjurov dhe një grup deputetësh nga PP, nga Desislava Atanasova dhe një grup deputetësh nga GERB.

Në arsyet, kërkuesit shprehin mospajtim me gjuhën e urrejtjes dhe theksojnë nevojën që autoritetet në Maqedoninë e Veriut të marrin masa për t’i dhënë fund përdorimit të synuar të agresionit kundër Bullgarisë.

Përfaqësuesit e popullit kërkojnë që autoritetet të marrin masa të synuara për të luftuar krimet e urrejtjes në të gjitha format dhe manifestimet, si dhe për të zbuluar dhe dënuar autorët e sulmit ndaj Hristijan Pendikov./Telegrafi/

Reklama