Ka përfunduar seanca e thirrur plenare nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, ku u debatua lidhur me situatën e sigurisë në vend.

Pas përfundimit të debatit, shefi i grupit parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, në cilësinë e propozuesit të debatit paraqiti një rezolutë për votim me disa rekomandime.

Në mungesë kuorumi Kuvendi i Kosovës nuk e ka hedhur në votim rezolutën e propozuar nga Aleanca për Ardhmerinë e Kosovës (AAK) për çështje të sigurisë së vendit.

Këto janë pikat e rezolutës:

-Qeveria e Republikës së Kosovës duhet ta ketë prioritet mbi prioritetet çështjet që lidhen me siguri;

– Të miratohet dhe procedohet sa më shpejt në Kuvendin e Kosovës, Strategjia e Sigurisë Kombëtare së Kosovës;

Reklama

-Ruajtja e Partneritetit Strategjik me SHBA në raport me forcimin e FSK-së;

Reklama

-Njëkohësisht, sigurimi i të gjitha kushteve logjistike dhe armatimi i kësaj ushtrie me mjetet moderne;

Mbështetja e Fondit të Sigurisë;

-Krijimi i tri kushteve minimale për Policinë e Kosovës:

-Pagë të dinjitetshme – miratimi i Ligjit të Pagave;

-Sigurimi Shëndetësor për pjesëtarët e Policisë së Kosovës;

– Procedimi i Ligjit për Pensionim të Parakohshëm;

– Mbështetja e vazhdueshme për Agjencinë e Kosovës për Inteligjencës.