Ministria shqiptare e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku publikoi sot një video nga kantieri i ndërtimit të Tunelit të Llogarasë në jug të vendit. 

Në një postim në Facebook, Balluku u shpreh se punimet për hapjen e tunelit po avancojnë çdo ditë e më shumë.

Pak ditë më parë, kryeministri i vendit, Edi Rama njoftoi se 2 kilometrat e para të tunelit janë hapur.

Puna për ndërtimin e Tunelit të Llogarasë nisi në nëntor të vitit të kaluar.

Tuneli po ndërtohet nga një konsorcium turk dhe pritet të kushtojë rreth 140 milionë euro.

Tuneli i Llogarasë lidh Urën e Shën Elizës me atë të Palasës me një gjatësi prej 5.9 km si dhe do të lidhet në hyrje dhe dalje të tij me dy ura 110 dhe 40 metra.

Tuneli pritet të jetë gati për 33 muaj nga data e fillimit të punës. Tuneli do të reduktojë kohën e udhëtimit midis zonave bregdetare të Orikumit dhe Palasës në vetëm 7 deri në 10 minuta nga 55 minuta që është aktualisht. /Telegrafi/