Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reaguar në lidhje me çmimin Nobël i fituar nga Peter Handke.

Me anë të një statusi në Twitter, Rama ka thënë se nuk do të besonte kurrë se Komiteti i Nobel-it, do të bënte diçka kaq të turpshme.

Fituesi i çmimit Nobel për Letërsi, kundërshtar i sulmeve të NATO-s dhe përkrahës i Millosheviqit – vijnë reagimet e para Fituesi i çmimit Nobel për Letërsi, kundërshtar i sulmeve të NATO-s dhe përkrahës i Millosheviqit – vijnë reagimet e para

“Kurrë nuk do të mendoja që do të më bënte me vjellë çmimi Nobel, por paturpësia po bëhet pjesë normale e botës ku jetojmë. Pas zgjedhjes së turpshme të bërë një autoritet moral si Akademia Nobel ku turpëria është vulosur si një vlerë e re. Jo nuk mund të bëhemi kaq tolerant ndaj racizmit dhe gjenocidit”, ka shkruar Rama.

Fituesi i çmimit Nobel, më 2014 kishte fyer shqiptarët e boshnjakët Fituesi i çmimit Nobel, më 2014 kishte fyer shqiptarët e boshnjakët

Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës, përmes një reagimi, kërkon nga Akademia Suedeze të anulohet ky vendim.

Handke, bashkë me autoren polake Olga Tokarczuk janë fitues të Çmimit Nobel për Letërsi, njofton Telegrafi.

ASHAK-u reagon për ndarjen e çmimit Nobel për Letërsi për shkrimtarin Handke ASHAK-u reagon për ndarjen e çmimit Nobel për Letërsi për shkrimtarin Handke

Ai njihet edhe për vizitat e shpeshta në Serbi, duke qenë duke qenë edhe një kundërshtar i ashpër i bombardimeve të NATO-s, si dhe një mbështetës i ishte kriminelit Slobodan Millosheviq.

Poashtu, në vitin 2014, ai kishte fyer, shqiptarët dhe boshnjakët. /Telegrafi/