Projekti “Blej shtëpi, blej banesë” mund të përdoret vetëm për blerjen e banesës në periferi të Shkupit apo në brendësi të Maqedonisë. Kjo gjë nuk përmendet askund si kusht për aplikim, por kuptohet duke pasur parasysh çmimin e apartamenteve në qendër të qytetit.

Reklama

Në kushtet e aplikimit thuhet qartë se çmimi i shitjes së objektit të banimit duhet të jetë deri në 900 euro për metër katror.

Nëse ky ishte një kusht i pranueshëm dymbëdhjetë vjet më parë kur filloi projekti dhe kur apartamentet mbi këtë shumë konsideroheshin luksoze, gjërat në 2022 kanë ndryshuar në mënyrë dramatike.

Kushti i dytë që duhet të plotësohet për të marrë subvencione nga Qeveria është që banesa apo shtëpia që blihet apo ndërtohet duhet të jetë ndërtim i ri, pra të blihet nga investitor apo kontraktues. Qytetarët në kërkim të banesës tashmë i njohin mirë çmimet e apartamenteve të reja, të cilat ngrihen shumë mbi kufirin përfundimtar të vendosur nga Ministria e Financave këtë vit si kusht për marrjen e subvencioneve.

Reklama
Reklama

“Kemi kohë që mendojmë të shfrytëzojmë mundësinë për të subvencionuar këstin që ofron projekti “Blej shtëpi, blej banesë”, por u zhgënjuam kur pamë kushtet. Sinqerisht, ata janë shumë jorealistë dhe ndoshta do të jenë përgjegjës vetëm për blerjen e banesës në një nga qytetet më të vogla, në Shkup nuk ka apartament për këto para, ose ndoshta ka në Ilinden, por për ne do të thotë një gjë e madhe. lëvizni, sepse fëmijët tashmë janë regjistruar në shkollë. Mendoj se Qeveria duhet të mendojë të lëvizë kufirin prej 900 euro për metër katror”, ​​ankohet Elena nga Kisella Voda.

Ministria e Financave pohon se kriteret për pjesëmarrje në thirrje do të mbeten të pandryshuara./Telegrafi/