LAJMI I FUNDIT:

Cilat nëna lindin fëmijë më të zgjuar?

Cilat nëna lindin fëmijë më të zgjuar?

Inteligjenca e tyre është më e lartë për shkak të një tipari të nënës së tyre

Cilat nëna lindin fëmijë më inteligjentë – nëse nëna është e lumtur, ja si ndikon në mendjen e vogëlushit!

Falë emocioneve pozitive, truri i nënës fillon të punojë “në të njëjtin ritëm” me trurin e foshnjës, gjë që kontribuon në zhvillimin e inteligjencës së foshnjës.


Psikologët nga Universiteti i Kembrixhit përdorën elektroencefalografinë (EEG) për të parë se çfarë ndodh me sinjalet në trurin e nënave dhe foshnjave kur komunikojnë.

Rezulton se në këtë moment valët e trurit (lëkundjet në aktivitetin elektrik të trurit) fillojnë të sinkronizohen.

Për më tepër, truri i nënës përshtatet me luhatjet e aktivitetit të trurit të fëmijës, duke filluar të pulsojë “në të njëjtin ritëm”, transmeton Telegrafi.

Për më tepër, nëse nëna është në humor të mirë, kur ka shumë përzemërsi dhe butësi në komunikimin e saj me fëmijën, lidhja mes trurit të saj dhe trurit të foshnjës është më e fortë. Kjo ndihmon zhvillimin e trurit të fëmijës.

Kjo vitaminë gjatë shtatzënisë ndikon në zhvillimin e trurit të fetusit dhe në inteligjencën e foshnjës
Lexo po ashtu Kjo vitaminë gjatë shtatzënisë ndikon në zhvillimin e trurit të fetusit dhe në inteligjencën e foshnjës

“Në këtë fazë të jetës së fëmijës, truri i tij ka një rezervë të madhe, d.m.th aftësinë për të ndryshuar në varësi të përvojave që merr fëmija. Duke përdorur një ton pozitiv në ndërveprimin me fëmijën e tyre, prindërit stimulojnë zhvillimin e inteligjencës së fëmijës”, shpjegoi autorja kryesore e studimit, Dr Victoria Leong.

Në të njëjtën kohë, rezultatet e studimit sugjerojnë se depresioni i nënës mund të ndikojë negativisht në zhvillimin e fëmijës pikërisht për shkak të lidhjes së dobët mes trurit të tij dhe trurit të nënës.

Nënat në depresion komunikojnë më rrallë me foshnjën dhe flasin thatë, pa emocione. Për shkak të kësaj, fëmija nuk merr mesazhin emocional nga nëna që është aq i nevojshëm për zhvillimin e tij, shpjegoi Leong. /Telegrafi/