ChatGPT mund të jetë bërë aplikacioni me rritjen më të shpejtë në histori, pasi u vlerësua se kishte arritur 100 milionë përdorues aktivë mujorë, ose MAU, deri në fund të janarit, tha një raport nga gjiganti bankar zviceran UBS.

Chatbot në pronësi të OpenAI ka tejkaluar 100 milionë MAU pak më shumë se dy muaj pas lançimit të tij – duke mposhtur lehtësisht shpejtësinë e rritjes së aplikacioneve kryesore si TikTok dhe Instagram, sipas shënimit të UBS, të cilin Insider e ka parë.

TikTok-ut iu deshën nëntë muaj për të arritur të njëjtin nivel përdoruesish; Instagramit iu deshën dy vjet e gjysmë; dhe Spotify grumbulloi vetëm 100 milionë MAU pas katër vjet e gjysmë, thuhet në raport, duke cituar të dhëna nga firma e analitikës së të dhënave Similar Web.

Reklama
Reklama

“Në njëzet vjet pas hapësirës së internetit, ne nuk mund të kujtojmë një rampë më të shpejtë në një aplikacion të internetit të konsumatorit”, shkruajnë analistët e UBS në raport. /Telegrafi/