LAJMI I FUNDIT:

Çfarë tregojnë ëndrrat me makthe të luftës

Çfarë tregojnë ëndrrat me makthe të luftës

Ëndrrat mund të ndihmojnë trurin të eliminojë të gjitha informacionet ose kujtimet e panevojshme gjatë përpunimit dhe ruajtjes së asaj që është e rëndësishme

Disa njerëz ndihen të pushuar pasi kanë fjetur dhe duke parë ëndërr, edhe nëse nuk e mbajnë mend atë që kanë ëndërruar.

Njerëzit me shumë gjasa do të kujtojnë ëndrrën e fundit që panë në ciklin e tyre të gjumit. Por është e mundur të kujtohet një ëndërr shumë kohë pasi ka ndodhur, nëse ka qenë shumë intensive.

Ëndrrat mund të jenë pozitive ose negative, reale ose fantazi. Shkencëtarët e dinë se ëndrrat më të vështira ndodhin gjatë fazës REM të gjumit. Gjumi REM zakonisht përsëritet çdo 90 minuta gjatë gjumit të natës dhe mund të zgjasë 20 deri në 25 minuta.

Lufta në ëndërr

Këto janë ëndrra të zakonshme për ata që kanë nevojë të marrin vendime të rëndësishme për jetën dhe për ata, jeta e të cilëve është jashtëzakonisht stresuese.

Ato tregojnë për konfliktet me mjedisin dhe betejat e brendshme, për problemet e jetës reale që duhet t’i zgjidhni urgjentisht sepse jeni nën stres të vazhdueshëm për shkak të tyre. Ato shpesh janë një shenjë se keni frikë nga diçka ose se mund të humbni kontrollin e jetës suaj.

Po ashtu mund të zbulojnë gjithashtu agresivitetin ose sjelljen konfliktuale ndaj të cilave jeni të prirë. Mund të jenë një shenjë që ju duhet të kontrolloni më shumë reagimet dhe sjelljen tuaj.

Ky mund të jetë një pasqyrim i ngjarjeve të përditshme dhe ndjenjave për luftën që po ndodh aktualisht diku, dhe për të cilën mësoni përmes mediave.

Të ëndërrosh luftë – nëse ke ëndërruar fare luftë, kjo nuk është një shenjë e mirë. Kjo mund të nënkuptojë që së shpejti do të futeni në telashe dhe telashe të mëdha.

Ëndërroni se merrni pjesë në luftë – nëse keni ëndërruar të merrni pjesë në një luftë ose të jeni në një zonë lufte, një ëndërr e tillë mund të jetë një paralajmërim për shëndetin tuaj.

Duke parë luftë në ëndërr – nëse keni ëndërruar një luftë ose një ngjarje lufte, një ëndërr e tillë mund të tregojë problemet tuaja në të cilat mund të gjendeni për shkak të mungesës së vetëbesimit dhe pasigurisë. Ato tregojnë gjithashtu probleme që mund të keni me dikë. Mund të nënkuptojë gjithashtu se keni nevojë për mbështetjen ose mbrojtjen e dikujt.

Ëndërrimi i përgatitjes për luftë – nëse keni ëndërruar se përgatiteni për luftë, një ëndërr e tillë tregon frikën tuaj nga jeta reale.

Ëndërroni se jeni vrarë në luftë – nëse keni ëndërruar që ju ose dikush që njihni është vrarë në luftë, mund të nënkuptojë se ka ende kujtime të së kaluarës suaj të trazuar në nënndërgjegjen tuaj.

Ëndërroni sikur keni fituar luftën – nëse keni ëndërruar të fitoni luftën, një ëndërr e tillë tregon sukses në çdo aspekt të jetës suaj, qoftë profesionale apo private.

Të ëndërrosh që ka filluar një luftë botërore – nëse keni ëndërruar se do të fillonte një luftë botërore, një ëndërr e tillë mund të ketë kuptime të ndryshme. Zakonisht është një shenjë e ndryshimeve të mëdha në jetë. Mund të tregojë edhe probleme financiare me të cilat mund të përballeni së shpejti.

Ëndërrimi i një lufte bërthamore – nëse keni parë një luftë bërthamore, një ëndërr e tillë mund të nënkuptojë se nuk jeni besnik/e ndaj partnerit tuaj ose se keni tradhtuar dikë që nuk e meriton një sjellje të tillë nga ju. Në disa raste, kjo ëndërr tregon zbulimin e mundshëm të diçka të keqe që keni bërë në të kaluarën. /KP

Në trend Shëndetësi

Më shumë
Pse 'dridhemi' kur fillon të na zërë gjumi

Pse 'dridhemi' kur fillon të na zërë gjumi

Kalo në kategori