LAJMI I FUNDIT:

Çfarë ndryshimesh na presin në tregun e videolojërave?

Çfarë ndryshimesh na presin në tregun e videolojërave?

E ardhmja sjell cross-play, pra mundësinë për të luajtur me lojtarë në konzola të ndryshme dhe lojëra të tjera që nuk do të jenë më ekskluzive për platforma speciale.

Tregu i videolojërave të së ardhmes mund të jetë krejtësisht i ndryshëm nga situata që mbizotëron sot në atë treg. Luftërat e konzolave mund të bëhen një gjë e së kaluarës, si dhe PC-të e shtrenjtë të lojërave që nuk do të nevojiten më për të ekzekutuar lojërat më të fuqishme PC.

Një pajisje e tillë duhet të zëvendësohet me pajisje më të lira, të cilat do të lidhen me shërbimet e transmetimit, por përdorimi i këtyre shërbimeve dhe lojërave do të kërkojë pagesën e një abonimi mujor. Ngjashëm me mënyrën se si mund të shikojmë Netflix sot në një numër pajisjesh, për sa kohë që paguajmë një abonim për atë shërbim.

Reklama

Duke folur për të ardhmen e këtij tregu, Phil Spencer, shefi i video lojërave në Microsoft i ngarkuar me Xbox përmendi dy gjëra që gjithashtu duhet të ndryshojnë. Sipas tij, e ardhmja sjell cross-play, pra mundësinë e të luajturit me lojtarë në konzola të ndryshme, d.m.th. platformat, dhe të tjerat janë lojëra që nuk do të jenë më ekskluzive për platforma specifike.

Megjithatë, ka “disa njerëz në disa kompani” që nuk mendojnë në të njëjtën mënyrë. Në Business Insider përmendin shembullin e Sony, i cili për një kohë të gjatë nuk dëshironte të mundësonte cross-play të Fortnite, pra që përdoruesit e PlayStation të mund të luanin me lojtarë që luajnë në platforma të tjera.

Katër vjet më parë, Spencer kritikoi praktikën e Sony, e cila tha se nuk i ndihmon askujt – jo zhvilluesve që duan që lojërat e tyre të luhen, aq më pak lojtarët që duan të luajnë vetëm me miqtë e tyre. /Telegrafi/

Reklama