Përzierjen qiteni në dheun e njomur, tri ditë me radhë gjatë tri javëve

Mungesa e hekurit apo ndryshimi i vlerave pH të dheut mund të shkaktojë shfaqje të vrullshme të fletëve të verdha te azaleja, gardenia dhe hortensia e kaltër të cilat janë mësuar me dheun e thartë, transmeton Telegrafi.

Edhe njëri edhe tjetri problem mund të zgjidhet nëse dheun e bimëve të sëmura një herë në javë, tri javë rresht, i ujisni me 200 ml tretje nga 2 lugë uthull molle dhe 1 litër ujë.

Atë tretje mos e qitni në dhe të thatë, por në dhe të njomur mirë, në mënyrë që të mos “i tmerroni” bimët.

Reklama

Ky truk mund t’u ndihmojë edhe degëve të boronicave që të këndellen, sepse ato gjithashtu e duan dheun e thartë. /Telegrafi/

Reklama