LAJMI I FUNDIT:

Bukuritë e panjohura në Nikël të Krujës

Bukuritë e panjohura në Nikël të Krujës

Një udhë shumë interesante në Nikël, na bënë të kuptojmë vlerat e një historie pak të shkruar dhe një natyre magjepsëse që po e harrojmë.

Gazetarja Ilnisa Agolli, në ciklin “Fshatrat e Shqipërisë”, shkon 30 minuta larg Tiranës, në një nga rrugët e vjetra dhe më të rëndësishme – atë të Arbrit.

Duke ecur mbi kalldrëmin mesjetar të së cilit, kujtohet edhe për dy urat kryesore të periudhës osmane. Ura e Kurcajt është e para e që dikur ishte e vetmja mundësi lidhëse midis Krujës dhe Tiranës. Prej aty ofrohet një pamje fantastike, për të cilën shqiptarët duhet të jenë më të vetëdijshëm.

Për më shumë, shikojeni dokumentarin. /TCh/