Një sallon veturash i harruar plot me makina të rralla japoneze është zbuluar në rrugët e Maltës.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për një përfaqësi të braktisur që dikur ishte e vetmja e Subaru në ishullin e vogël evropian, por ajo ndërpreu biznesin e saj në fund të viteve 1990, kur një rival filloi të importojë të njëjtat vetura.

Ka qenë një webfaqe amerikane ajo që ka zbuluar sallonin e supozuar dhe ka postuar një seri imazhesh, ku shihen veturat e “mbetura” brenda.

Ajo që mbeti brenda ishte një koleksion ultra-i rrallë i veturave Subaru, shumica e të cilave kishin zero kilometra të kaluara.

Ndër makinat klasike ishte një model i hershëm Impreza.

Gjithashtu brenda ishte një Sambar dhe një Justy kompakt, por diamanti i vërtetë ishte një markë e re Subaru XT Turbo – një coupe me dy dyer që u lansua në vitin 1985.

Me një të fundit që doli nga fabrika në vitin 1991, është potencialisht vetura e fundit e markës së re Subaru në botë. /Telegrafi/